Om Lisa-Fina

Jag som ligger bakom kollektionen och driver Lisa-Finas allmoge heter Lisa Myrefelt, är 44 år och lever och verkar i Skåne. Jag har alltid älskat att sy och att jag numera får jobba med att designa och skapa dessa vackra kläder är helt fantastiskt! I skapandet hittar jag lust, glädje, energi och motivation – bättre jobb finns inte!

Kollektionen är min tolkning av allt det underbara och vackra som kan gå under beteckningen ”den svenska allmogetraditionen”. Min kollektion består alltså inte av historiskt korrekt återgivna plagg, utan är istället min tolkning och gestaltning av allt det som jag tycker är vackert. Jag låter inspirationen flöda, likaså den konstnärliga friheten, när jag skapar mina alster.

Mitt syfte med hemsidan är att nå ut till er som tycker att detta är lika vackert som jag! Jag vill med sidan visa upp mina kläder och samtidigt ge er möjlighet att göra unika beställningar utifrån era önskemål.

Jag konstruerar mönstren till de flesta plaggen själv och syr upp samtliga kläder helt på egen hand. Det ni får är ett plagg gjort utifrån era personliga mått och med era önskemål om färg, material och detaljer. På så vis blir det ett unikt plagg och ett äkta hantverk, tillverkat av mig med kärlek och glädje.

Tygerna som jag använt på bilderna ska bara ses som exempel – vissa går att få tag på, andra inte. Det ger er å andra sidan möjligheten att komma med egna önskemål och kombinationer! Jag hjälper er gärna med idéer och tips – kontakta mig så kan vi diskutera möjligheter och gemensamt komma fram till något!

Hoppas ni ska hitta något ni tycker om och tveka inte att kontakta mig vid frågor eller synpunkter! Ni når mig på info@lisa-finasallmoge.se. Ni kan även kontakta mig på Facebook och Instagram där jag också lägger ut nyheter.