Om Himlajord allmogekläder

Himlajord är namnet på min kollektion av allmogekläder. Kollektionen är min tolkning av allt det underbara och vackra som kan gå under beteckningen den svenska allmogetraditionen.

    mina kläder 352  sekelskifteskläder

Jag tycker att både kläder och inredning i allmogestil är så fantastiskt och jag älskar att omge mig med detta sköna. Om ni klickar på bilderna kommer ni vidare till plaggets sida!

mina kläder 334    folklorekläder 

Mitt syfte med hemsidan är att nå ut till er som tycker att detta är lika vackert som jag! Jag vill med sidan visa upp mina kläder och samtidigt ge er möjlighet att göra unika beställningar utifrån era önskemål.

folklore  madickenklänning  folkloreklänning    

Jag konstruerar mönstren till de flesta plaggen själv och syr upp samtliga kläder helt på egen hand. Det ni får är ett plagg gjort utifrån era personliga mått och med era önskemål om färg och material. På så vis blir det ett unikt plagg och ett äkta svenskt hantverk, tillverkat av mig med kärlek och glädje.

   underkjol med spets 

Tygerna jag använt på bilderna ska bara ses som exempel, vissa går att få tag på, andra inte. Det ger er å andra sidan möjligheten att komma med egna önskemål och egna kombinationer! Jag hjälper er gärna med idéer och tips, kontakta mig så kan vi diskutera möjligheter och gemensamt komma fram till något!

sekelskiftesklänning    folklore fashion  mamelucker

Hoppas att ni ska hitta något ni tycker om!

madicken förkläde    allmogemönster  allmogestil

Tveka inte att kontakta mig vid frågor eller synpunkter! Ni når mig på info@lisa-finasallmoge.se.

  folkloreklänning   folklore fashion

Ni hittar mig även på  Facebook och Instagram.

 sekelskifteskläder