Sekelskiftesklänning

Här följer bilder på en härlig långklänning som för tankarna till sekelskiftet. Klänningens mönster konstruerar jag utifrån era mått.

Tygerna på bilderna ska bara ses som exempel. Här är sekelskiftesklänningen i ett blåvitt bomullstyg. Klänningen kan användas både med och utan band under bysten – bandet fästes med en knapp och kan enkelt tas av. På bilderna syns även en underkjol.

Här är sekelskiftesklänning i ett blåvitt underbart gammalt tyg. Under klänningen bär jag en underkjol och på en av bilderna bär jag även ett gammaldags förkläde.

Här har jag använt gammal vit lakansväv och kombinerat med ett beigerandigt bomullstyg. Även här har sekelskiftesklänningen en knapp bak så att man kan ta av bandet.

Här har jag sytt upp klänningen i ett vitt linnetyg. Klänningen kan användas ensam, som klänningarna ovan, eller som här, som ”utanpåklänning”. Under klänningen bär jag här en folkloreklänning och en underkjol.

Nu är det vår!

Här är klänningen i ett grårandigt bomullstyg. Tillsammans med klänningen bär jag en underkjol, samt en förklädesklänning.