Folkloreklänning

Här följer bilder på en klänning som jag tycker bäst kan beskrivas som folkloristisk. Det har blivit en av mina favoritklänningar eftersom den kan användas vid de flesta tillfällen och för att jag tycker den är så vacker med sina detaljer. Jag älskar bröstet – det är som ett litet konstverk. På samtliga bilder använder jag en underkjol.

Tygerna på bilderna ska bara ses som exempel, vissa går att få tag på, andra inte. Det ger er dock möjlighet att själva vara med och välja material, tyger och tillbehör, och på så vis kan man forma sin alldeles egna unika klänning. Har du ett eget tyg som du skulle vilja ha uppsytt till en klänning så går det bra! 

Här är folkloreklänningen i ett rödmelerat tyg med detaljer i lin. På en av bilderna använder jag även en förklädesklänning.

Här har jag ”vänt på” färgerna.

Här visas folkloreklänningen i ett randigt tyg med lång ärm.

Klänningen i ett khakifärgat tyg i lin/viscose, på bilden i mitten tillsammans med en förklädesklänning.

Här är folkloreklänningen i en blå tappning med fickor.

Här är en grönrutig variant av klänningen. Den skiljer sig från de andra exemplen eftersom jag här valt att inte rynka klänningen under bröstet. Under den bär jag underkjol och mamelucker.

Folkloreklänningen i ett svart tyg med grå detaljer.

Här har jag sytt upp en grå variant med spets. Även här har jag gjort klänningen slät under bröstet. På bilderna visas klänningen även med en svart och en vit förklädesklänning.

Här är klänningen i ett brunt linnetyg.

En petrolblå klänning i lin/viscose med ”fuskunderkjol”.

En grön variant av klänningen, även den med ”fuskunderkjol”.

Här är klänningen i två nyanser av grönt lin, på bilden i mitten tillsammans med en förklädesklänning.