Förklädesklänning

Jag börjar med att visa upp en förklädesklänning där jag sytt om ett nattlinne som tillhört min mormors mormor… Jag älskar detta förkläde och det förekommer på flera av mina bilder! Eftersom jag inte har fler gamla nattlinnen kan jag tyvärr inte sy upp exakt likadana på beställning, men jag har sytt upp en förklädesklänning som liknar detta och som går att beställa (se nedan).

Här är en variant av den förklädesklänning som liknar det jag sytt upp av det gamla nattlinnet. Jag har valt att inte smycka det med spets, men egna önskemål är möjliga. Under förklädesklänningen bär jag en sekelskiftesklänning och en underkjol.

Här är förklädesklänningen uppsydd i stentvättat lin och jag har valt att smycka alla kanter med spets. Under förklädet bär jag en klänning med knappar.

Här är en svart variant. Under förklädesklänningen bär jag en sekelskiftesklänning och en underkjol.

Här är förklädesklänningen i stentvättat grått lin med en spetskant. Under förklädet bär jag en lantlig gammaldags klänning. Barnvarianten av förklädet hittar ni här.

Här har jag sytt upp en förklädesklänning till en kund som hade ett monogram som hon ville ha med. Under förklädet bär jag en folkloreklänning och en underkjol.