Förklädesklänning

Jag börjar med att visa upp en förklädesklänning där jag har sytt om ett nattlinne som tillhört min mormors mormor… Jag älskar detta förkläde och det förekommer på flera av mina bilder! Tyvärr kan jag inte sy upp exakt likadana på beställning (eftersom jag inte har fler gamla nattlinnen), men jag har sytt upp en förklädesklänning som liknar detta och som är möjlig att beställa (se nedan).

Här är en variant av den förklädesklänning som liknar det jag sytt upp av det gamla nattlinnet. Jag har valt att inte smycka det med spets, men egna önskemål är möjliga. Under förklädesklänningen bär jag en sekelskiftesklänning och en underkjol.

Här är förklädesklänningen uppsydd i stentvättat lin. Här har jag valt att smycka alla kanter med spets.

Här är en svart variant av förklädesklänningen. Under förklädesklänningen bär jag en sekelskiftesklänning och en underkjol.

Här är förklädesklänningen i stentvättat grått lin med en spetskant. Under förklädesklänningen bär jag en lantlig gammaldags klänning.

Här har jag sytt upp en förklädesklänning till en kund som hade ett monogram som hon ville ha med. Under förklädesklänningen bär jag en folkloreklänning och en underkjol.