Sekelskiftesklänning

Här följer bilder på en härlig långklänning som för tankarna till sekelskiftet. Klänningens mönster konstruerar jag utifrån era mått.

sekelskifteskläder  sekelskifteskläder  madickenklänning  shabby chic kläder  romatisk klänning

Tygerna på bilderna ska bara ses som exempel. Här är sekelskiftesklänningen i ett blåvitt bomullstyg. Klänningen kan användas både med och utan band under bysten – bandet fästes med en knapp och kan enkelt tas av. På bilderna syns även en enklare underkjol.

nattsärk    allmogekläder    shabby chic kläder romantiska kläder    Allmogeklänning vit-blå 050    folklorekläder

Här är en grönblommig variant av sekelskiftesklänningen där jag istället gjort en dragsko under bröstet. På bilderna visas även en enkel underkjol, ett gammaldags förkläde och en förklädesklänning.

gammaldags kläder    romantisk klänning    underkjol spets  förklädesklänning    sekelskifteskläder    shabby chic kläder

Här är sekelskiftesklänning i ett blåvitt underbart gammalt tyg. Under klänningen bär jag en enkel underkjol och på en av bilderna bär jag även ett gammaldags förkläde.

mina bilder 4 040    mina bilder 4 055    mina kläder 444_redigerad-2mina kläder 420_redigerad-2    mina bilder 4 059    mina kläder 447_redigerad-2

Här har jag använt gammal vit lakansväv och kombinerat med ett beigerandigt bomullstyg. Även här har sekelskiftesklänningen en knapp bak så att man kan ta av bandet.

romantiska kläder    sekelskifteskläder    romatisk klänning

Här har jag sytt upp klänningen i ett vitt linnetyg. Klänningen kan användas ensam, som klänningarna ovan, eller som här, som ”utanpåklänning”. Under klänningen bär jag här en folkloreklänning och en enkel underkjol.

madickenklänning    madickenklänning1    madickenklänning2madickenförkläde    madickenförkläde2    madickenförkläde1

Nu är det vår!

folklore fashion    klänning    sekelskiftesklänningmadickenklänning    sekelskifte klänning    folklore kläder

Här är klänningen i ett grårandigt bomullstyg. Tillsammans med klänningen bär jag en enklare underkjol, samt en förklädesklänning.

madickenklänning    folklore kläder    madickenklänning vuxen