Om Himlajord allmogekläder

Himlajord är namnet på min kollektion av allmogekläder. Kollektionen är min tolkning av allt det underbara och vackra som kan gå under beteckningen den svenska allmogetraditionen.

mina bilder 4 163  mina kläder 9 113  mina kläder 6 022  mina kläder 352  sekelskifteskläder

Jag tycker att både kläder och inredning i allmogestil är så fantastiskt och jag älskar att omge mig med detta sköna.

mina kläder 334  mina kläder 8 065  folklorekläder  mina kläder 9 146  folkloreklänning

Mitt syfte med hemsidan är att nå ut till er som tycker att detta är lika vackert som jag! Jag vill med sidan visa upp mina kläder och samtidigt ge er möjlighet att göra unika beställningar utifrån era önskemål.

folklore  madickenklänning  folkloreklänning  sekelskifteskläder  mina bilder 4 040

Jag konstruerar mönstren till de flesta plaggen själv och syr upp samtliga kläder helt på egen hand. Det ni får är ett plagg gjort utifrån era personliga mått och med era önskemål om färg och material. På så vis blir det ett unikt plagg och ett äkta svenskt hantverk, tillverkat av mig med kärlek och glädje.

mina kläder 514_redigerad-2  DSC_1651  mina kläder 9 190  underkjol1 (2)  mina kläder 273

Tygerna jag använt på bilderna ska bara ses som exempel, vissa går att få tag på, andra inte. Det ger er å andra sidan möjligheten att komma med egna önskemål och egna kombinationer! Jag hjälper er gärna med idéer och tips, kontakta mig så kan vi diskutera möjligheter och gemensamt komma fram till något!

sekelskiftesklänning  folklore fashion  folklore fashion  mina bilder 4 097  mamelucker1

Hoppas att ni ska hitta något ni tycker om!

madicken förkläde  mamelucker  shabby chic kläder  allmogemönster  allmogestil